fu'a

O mea nei e tatau ona e iloa e uiga i le BYD's blade maa

Aisea ua avea ai le BYD blade maa ua avea nei ma autu vevela

O le "blade battery" a le BYD, lea ua leva ona finauina i totonu o pisinisi, ua iu lava ina faʻaalia lona foliga moni.

Masalo talu ai nei e toʻatele tagata na faʻalogo i le upu "blade maa", ae masalo e le masani ai, o le aso o le a matou faʻamatalaina le "blade maa" i auiliiliga.

O ai na muamua fa'atonuina le ma'a lau

Na faasilasila mai e le Taitaifono o le BYD Wang Chuanfu o le BYD "blade battery" (o se augatupulaga fou o lithium iron phosphate maa) o le a amata le gaosiga tele i Chongqing falegaosimea ia Mati i lenei tausaga, ma ia Iuni na lisiina i le Han EV O le taimi muamua e ave ai.Ona toe taia lea e le BYD ulutala o taavale ma e oʻo lava i vaega tau tupe o faʻasalalauga faʻasalalau tetele.

Aisea Blade Battery

O le maa o le lau e faʻasalalau e le BYD ia Mati 29, 2020. O lona igoa atoa o le ituaiga o le lithium iron phosphate maa, e lauiloa foi o le "super lithium iron phosphate battery".O le maa e faʻaaogaina le lithium iron phosphate technology, o le a muamua faʻapipiʻiina i le BYD "Han" faʻataʻitaʻiga.

O le mea moni, o le "blade battery" o se augatupulaga fou o le lithium iron phosphate battery talu ai nei na tatalaina e le BYD, o le mea moni, o le BYD ua taulaʻi i le atinaʻeina o le "super lithium iron phosphate" i le tele o tausaga o suʻesuʻega, masalo o loʻo faʻamoemoe le kamupani gaosi oloa. e ala i se igoa ma'ai ma fa'atusa fa'atusa, ina ia maua atili ai le fa'alogo ma le fa'ao'o.

O le BYD na fausia se umi e sili atu nai lo le 0.6 m o sela tetele, faʻatulagaina i se faʻasologa, e pei o se "lau" faʻapipiʻi i totonu o le pusa maa i totonu.I le tasi itu, e mafai ona faʻaleleia le faʻaogaina avanoa o le pusa eletise ma faʻateleina le malosi malosi;i le isi itu, e mafai ona faʻamautinoa o loʻo i ai i sela le tele o le vevela eria e faʻatautaia ai le vevela i totonu i fafo, ma faʻafetaui ai le maualuga o le malosi.
maa mata 1
lau fa'ata'otoga o ma'a Z

Fa'asologa o ma'a lau lau

Pe a faʻatusatusa i le BYD muamua lithium iron phosphate maa, o le ki o le "blade battery" e faia e aunoa ma le module, faʻapipiʻi saʻo i totonu o le pusa maʻa (ie CTP tekinolosi), ma faʻaleleia atili ai le faʻaogaina lelei.

Ae o le mea moni, o le BYD e leʻo le muamua gaosi oloa e faʻaaogaina tekinolosi CPT.I le avea ai ma kamupani sili ona tele i le lalolagi, na fa'aogaina e Ningde Times le tekonolosi CPT a'o le'i faia le BYD.ia Setema 2019, Ningde Times faʻaalia lenei tekinolosi i le Frankfurt Motor Show.

Tesla, Ningde Times, BYD ma Hive Energy, ua amata ona atia'e ma fa'asalalauina o le a latou fa'ateleina oloa e feso'ota'i ma le CTP, ma ua avea pusa ma'a e itiiti le malosi o le module ma auala fa'atekonolosi autu.

Ma'a lithium ternary masani

O le mea e taʻua o le module, o se vaega o vaega talafeagai e aofia ai se module, e mafai foi ona malamalama o se manatu o vaega faʻapotopotoga.I totonu o lenei vaega o le pusa maa, o le tele o sela, laina faʻataʻitaʻiga, sampling units ma nisi o vaega lagolago faʻavae talafeagai e tuʻufaʻatasia faʻatasi e fausia ai se module, e taʻua foi o se module.

Ningde Times CPT pusa maa

O le CPT (cell to pack) o le tuʻufaʻatasia saʻo o sela i totonu o se pusa maa.Ona o le faʻaumatiaina o le fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi module, o le numera o vaega faʻapipiʻi maa e faʻaititia i le 40%, o le faʻaogaina o le fua o le faʻaogaina o le pusa CTP e faʻateleina i le 15% -20%, ma faʻateleina le gaosiga lelei e 50%, lea e matua fa'aitiitia ai le tau o le gaosiga o le maa eletise.

E fa'afefea le tau o le maa mata

I le tautalagia o tau, o le lithium iron phosphate battery lava ia e le faʻaaogaina ni metala seasea e pei o le cobalt, o le tau o lona lelei.O loʻo malamalama o le 2019 ternary lithium battery cell market ofo atu i le tusa ma le 900 RMB / kW-h, ae o le ofo o le lithium iron phosphate maa sela i le tusa ma le 700 RMB / kW-h, i le lumanaʻi o le a lisiina Han mo se faʻataʻitaʻiga, lona e mafai ona oʻo atu i le 605km, o le pusa maa o loʻo valoia e sili atu i le 80kW-h, o le faʻaaogaina o maa lithium iron phosphate e mafai ona sili atu i le 16,000 RMB(2355.3 USD) taugofie.Va'ai faalemafaufau i se isi taavale malosi fou i totonu o le fale e tutusa le tau ma le laina e pei o le BYD Han, o le pusa maa naʻo ia e iai le tau o le 20,000 RMB(2944.16 USD), o lea e manino ai poʻo fea e malosi pe vaivai.

I le lumanaʻi, o le BYD Han EV e lua faʻaliliuga: tasi-motor version ma le mana 163kW, 330N-m pito maualuga ma le 605km NEDC laina;lua-motor lomiga ma 200kW mana, 350N-m pito maualuga ma 550km laina NEDC.

I le aso 12 o Aukuso, ua lipotia mai ai, ua tuʻuina atu le maa o le BYD i Tesla's Gigafactory Berlin, lea e faʻamoemoe e faʻapipiʻiina ma le maa Tesla taavale mai le laina i le faaiuga o Aukuso i le amataga o Setema i le amataga, ae o Tesla's Shanghai gigafactory. e leai se fuafuaga e faʻaaoga maa BYD.

teslamag.de faʻamaonia le moni o tala fou.O le Model Y ma BYD maa na lipotia mai na maua le faʻatagaga mai le EU, lea na faʻatagaina e le Dutch RDW (Dutch Ministry of Transport) ia Iulai 1, 2022. I totonu o le pepa, o le Model Y fou ua taʻua o le Type 005, ma le gafatia o le maa o le 55 kWh ma le lautele o le 440 km.

tesla ma byd

O le a le lelei o maa mata

Saogalemu:I tausaga talu ai nei, o faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le saogalemu o taavale eletise, ma o le tele o ia mea e mafua mai i afi afi.O le "blade maa" e mafai ona taʻua o le saogalemu sili lea i le maketi.E tusa ai ma suʻesuʻega faʻasalalau a le BYD i luga o le suʻega o fao fao, e mafai ona tatou vaʻaia o le "blade maa" pe a uma ona tuʻi, e mafai foi ona tausia le vevela o le maa i le va o le 30-60 ℃, e mafua ona o le umi o le vaʻa o le maa, tele le maualuga ma le vevela vevela. ta'uvalea.Ouyang Minggao, o se tagata aʻoaʻoga a le Saina Academy of Sciences, na ia faailoa mai o le mamanu o le maa o le lau e faʻaitiitia ai le vevela ma faʻaumatia vave le vevela pe a puʻupuʻu, ma iloilo lona faʻatinoga i le "suʻega fao fao" e sili ona lelei.

lau su'ega fao fao maa

Malosi maualuga maualuga:Pe a faatusatusa i maa lithium ternary, lithium iron phosphate maa e sili atu le saogalemu ma e umi atu le taamilosaga o le olaga, ae o le taimi muamua i le malosi o le malosi o le maa na oomiina ulu.O le taimi nei o le mata o le maa wh / kg le mamafa nai lo le augatupulaga muamua o maa, e ui lava o le 9% faʻateleina i le malosi malosi wh / l, ae o le siʻitia e oʻo atu i le 50%.O lona uiga, o le "blade battery" gafatia maa e mafai ona faateleina i le 50%.

Umi le ola maa:E tusa ai ma suʻesuʻega, o le ola o le ola o le ola e sili atu i le 4500 taimi, o lona uiga o le pala o le maa e itiiti ifo i le 20% i le maeʻa ai o le 4500 taimi e molia ai, o le ola e sili atu i le 3 taimi o le lithium maa, ma o le ola tutusa o le mileage o le maa e mafai. sili atu i le 1.2 miliona kilomita.

E faʻafefea ona fai se galuega lelei i luga o le pito i luga o le atigi autu, faʻamafanafana ipu, pito i luga ma lalo ifo, fata, paʻu ma isi vaega e ausia ai le saogalemu o le faʻaogaina, vevela vevela, mumu afi, faʻafefe ma faʻafetaui manaʻoga o le gaosiga otometi. ?O le luʻitau tele ma le matafaioi a le fale gaosi oloa i le vaitau fou.

 


Taimi meli: Aukuso-18-2022