fu'a

Geely-backed ECARX alu fa'alaua'itele ile Nasdaq

O le ECARX, le kamupani o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga e lagolagoina e Geely, na faʻasalalau ia Tesema 21 o ana sea ma tusi saisai ua amata fefaʻatauaʻiga i luga o le Nasdaq e ala i le SPAC faʻatasi ma le COVA Acquisition Corp.
Geely-backed ECARX alu fa'alaua'itele ile Nasdaq

O le tu'ufa'atasiga fefa'ataua'iga i le va o le ECARX ma le COVA na sainia ia Me i lenei tausaga.O le tau fa'atatau ina ua mae'a le tu'ufa'atasiga na o'o mai ile tusa ole US$3.8 piliona.O le ofo a le lautele o le a siitia le US $ 368 miliona pe a maeʻa tupe faʻaalu, ma o loʻo iai nei tagata e umia sea o le a taofia le 89 pasene le umiaina i le kamupani tuʻufaʻatasia, o le tala lea a ECARX i se faʻamatalaga a le aufaipisinisi ia Novema.

ECARX na faʻavae faʻatasi i le 2017 e Shen Ziyu ma Li Shufu, o ia foi o le faʻavae ma le taʻitaʻifono o Geely Holding.O loʻo taulaʻi le kamupani i tekinolosi faʻaaogaina i taʻavale atamai e pei o masini komepiuta faʻatautaia.O ana oloa e aofia ai faiga fa'amatalaga, potu va'alele atamai, fofo kaseti ta'avale, faiga fa'aoga autu, ma fa'apipi'i polokalame fa'apipi'i.

Na faʻamauina e le kamupani le US $ 415 miliona i tupe maua i le 2021. E oʻo mai i le taimi nei, o tekinolosi a le ECARX ua faʻapipiʻiina i luga o le 3.7 miliona taʻavale i lalo ole 12 Asia ma Europa taʻavale, e aofia ai Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus, ZEEKR, ma Geely.

Fa'ailoga Geely e fa'asalalau lautele

ECARX auai i le tele o Geely brands ua faʻasalalau lautele i masina talu ai, o le faʻavae ma le Taitaifono Eric Lisaili e fa'atupu tupeia mautinoa le tuputupu aʻe i le lumanaʻi.

Na faalauiloa faalauaitele le Volvo Cars i se IPO ia Oketopa 2021, ae o Polestar - o le igoa muamua o le Volvo sub-brand - na faalauiloa faalauaitele ile SPAC merger ia Iuni o lenei tausaga.Zeekr, o se ituaiga ta'avale eletise,ua faila mo se US IPO, ma Lotus Technology, o se vaega o le taʻavale taʻavale, o loʻo fuafuaina foi se ofo lautele.

O le Volvo ma le Polestar taulaga ua fetaui ma taunuuga fefiloi.O le tau o sea a Volvo e 46.3 pale Suetena (e tusa ma le $4.50) i le Aso Lulu ina ua uma ona lisiina ia Oketopa 2021 i le 53 pale.O le tau o sea a Polestar e $4.73 i le Aso Lua ina ua tatala i le lata i le $13 ia Iuni;na siitia e le kamupani taʻavale le $ 1.6 piliona ia Novema e fesoasoani i le faʻatupeina o ana fuafuaga faʻataʻitaʻiga e oʻo atu i le 2023, e aofia ai le $ 800 miliona mai Volvo.

 


Taimi meli: Ian-03-2023