fu'a

O le a le ata vali fale gaosimea ma pe fa'apefea ona fa'aoga vali(1)

1. Ata vali

-Fa'amatalaga: O le valiina o se faaupuga lautele mo gaioiga e faia e fausia ai se ata faʻapipiʻi e faʻaaoga ai vali mo le faʻamoemoe e ufiufi ai luga o se mea mo le puipuiga ma le matagofie, ma isi.

- Faamoemoega: O le faʻamoemoega o le vali e le gata mo mea faʻalelei, ae faʻapea foʻi mo le puipuiga ma, faʻapea, faʻaleleia atili le lelei o oloa.

1) Puipuiga: O le tele o mea autu o loʻo faʻavaeina ai taʻavale o ni ipu uʻamea, ma pe a faia se taʻavale i se ipu uʻamea e fai ma ufiufi, e tali atu i le susu poʻo le okesene i le ea e maua ai le ele.O le faamoemoega sili o le valiina o le puipuia lea o le mea faitino e ala i le puipuia o ia 'ele (ele).

2) Fa'alelei: O foliga o se ta'avale e tele ituaiga o luga ma laina e pei o le tolu-dimensional luga, luga mafolafola, pito pi'o, laina sa'o, ma pupuni.E ala i le valiina o se mea lavelave foliga, e faʻaalia ai se lagona o le lanu e fetaui ma foliga o le taʻavale ma faʻaleleia atili le matagofie o le taavale i le taimi e tasi.

3) Faʻaleleia atili o le maketi: I le taimi nei, o loʻo i ai ituaiga eseese o taavale i luga o le maketi, ae i totonu ia i latou, pe a faʻatusatusaina taʻavale e tutusa foliga ma tutusa galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tasi e lua-leo vali e sili atu ona lelei.siitia tau e pei I lenei auala, o se tasi foi o sini e taumafai e faaleleia le tau o le oloa e ala i le valiina.E le gata i lea, o le umi o fafo o taavale e manaʻomia ona o suiga vave o le siosiomaga.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le manaʻoga mo vali faʻaoga e puipuia ai le faʻaleagaina o le ata faʻapipiʻi e mafua mai i timuga oona ma le faʻaleagaina o le iila muamua e mafua mai i pulumu fufulu taʻavale otometi ua faʻateleina, ma faʻaleleia atili ai le maketi.O ata vali otometi ma ata tusi tusi e faʻaaogaina uma e faʻatatau i manaʻoga lelei o le faʻapipiʻiina.

2. Fa'atulagaina o vali: Fa'avasegaina o vali O le vali o se vai viscous lea e fa'afefiloi tutusa ai vaega e tolu o le pigment, resin, ma le solvent (ta'ape).

 

- Pigment: O se pauta lanu e le faʻafefe i soʻo poʻo vai.O le ese'esega mai le vali o lo'o fa'asalalauina e pei o ni vaega e aunoa ma le solu i le vai po'o so'o.Ole lapo'a ole vaega e amata mai ile tele micrometers ile tele ole sefulu micrometers.E lē gata i lea, e iai foʻi foliga eseese, e pei o le lapotopoto, o le laʻau, o le nila, ma le paʻu.O se pauta (pauta) e maua ai le lanu (malosi lanu) ma le mana nana (le mafai ona ufiufi ma nana le pito i luga o se mea e ala i le faʻafefe) i le ata faʻapipiʻi, ma e lua ituaiga: inorganic ma organic.Pigment), fa'aiila, ma mea fa'alautele e fa'aaogaina e fa'aleleia ai le lagona o le fanua.O vali e leai ni lanu ma manino e ta'ua o le manino i totonu o vali, pe a le aofia ai lanu mai vaega o lo'o fausia ai vali,

E faʻaaogaina e tuʻuina atu ai le ata faʻapipiʻi sili atu le luster.

1) Galuega ole pigmenti

* Lanu lanu: faʻasoa lanu, mana nana

alu.Pa'u e le fa'aletino: E masani lava o lanu fa'anatura e pei o le pa'epa'e, samasama, ma le enaena mumu.O i latou o uʻamea uʻamea e pei o le zinc, titanium, uʻamea taʻitaʻia, apamemea, ma isi. I se tulaga lautele, latou te maua le lelei tele o le tau ma le vevela o loʻo natia meatotino, ae i le tulaga o le lanu vividness, latou te le lelei e pei o pigments organic.I le avea ai o se vali mo taavale, e le fa'aaogaina na'o se pigmenti e le fa'aogaina.E le gata i lea, mai le va'aiga o le puipuia o le fa'aleagaina o le si'osi'omaga, o pigments o lo'o i ai metala mamafa leaga e pei o le cadmium ma le chromium e le'o fa'aaogaina i le taimi nei.

oe.Pigau fa'aletino: O lo'o gaosia e ala ile fa'asologa fa'aola e ala ile fa'agaioiga fa'ama'i fa'avaitaimi, ma ose mea e faia i se u'amea po'o le natura.I se tulaga lautele, o le mea lilo natia e le lelei tele, ae talu ai ona maua se lanu manino, e masani ona faʻaaogaina mo le ata valiina o le lanu malulu, lanu uʻamea, ma le lanu mica e fai ma vali mo fafo o taavale.

* Anti-ele pigment: puipuia o le 'ele

* Extender Pigment: E mafai ona maua se ata faʻapipiʻi malo, puipuia le pala o le ata faʻapipiʻi ma faʻaleleia le tumau.

- Resin: O se vai manino e faʻafesoʻotaʻi le pigmenti ma le pigmenti ma faʻaalia ai le iila, malo, ma le pipii i le ata faʻapipiʻi.O le isi igoa e ta'ua o le fusifusia.O mea faʻagogo ma le tumau o le ata faʻapipiʻi e faʻalagolago tele i meatotino o le resin.

1) resini faanatura: E masani lava ona aveese pe lilo mai laau ma e faʻaaogaina mo vali e pei o le suauu faʻavae varnish, varnish, ma le lacquer.

2) Resin fa'akomepiuta: O se fa'aupuga lautele mo i latou na fa'apipi'iina e ala i vaila'au fa'ainisinia mai vaila'au eseese.O se fa'aputu fa'aola ma se mamafa tele mole mole fa'atusatusa i resini fa'anatura.E le gata i lea, ua vaevaeina resini gaosia i resini thermoplastic (faamalulu ma liusuavai pe a vevela) ma resins thermosetting (faʻamaʻaʻa e ala i le faʻaogaina o le vevela, ma e le faʻamaluluina ma liusuavai e tusa lava pe toe vevela pe a maeʻa le malulu).

 

- Solvent: O se vai manino e faʻafefeteina le resini ina ia faigofie ona faʻafefiloi le pigmenti ma le resini.A maeʻa le vali, e faʻafefe e pei o se manifinifi ma e le tumau i luga o le ata faʻapipiʻi.

Cata vali

1. Va'aiga lautele ma le fa'auigaina o vali: Mai le va'aiga o le tu'uina atu o 'le puipuiga (anti-rust)' ma 'mea matagofie', o vali ta'avale ua faia se sao i le fa'aleleia atili o le maketiina o ta'avale e ala i le fa'aogaina o tekonolosi fou o le taimi.I mea taua nei, vali ma faiga faʻapipiʻi ua mamanuina e ausia ai nei uiga faʻapipiʻi sili ona tamaoaiga.

 

O vali e masani lava ona tafe ma e iai le meatotino e faʻapipiʻiina i luga o le mea e faʻapipiʻiina ma fausia ai se ata faʻaauau (faʻapipiʻi ata) e ala i le faʻamago ma le faʻamalolo.E tusa ai ma uiga fa'aletino ma vaila'au o le ata fa'apipi'i na fa'atupuina i lenei auala, 'le puipuiga' ma le 'plasty' e tu'uina atu i le mea e ufiufi.

2. Fa'agasologa o ata vali: Ina ia mafai ona maua le faʻaogaina o le taʻavale o le taʻavale i le auala sili ona taugofie, o le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina ma le faʻapipiʻiina o faʻamatalaga e faʻatulagaina, ma o uiga taua taʻitasi e tuʻuina atu i le ata faʻapipiʻi e maua i faiga taʻitasi.E le gata i lea, talu ai o uiga o le ata faʻapipiʻi e faʻalagolago i le lelei ma le leaga o le gaioiga o le gaioiga, o le vali faʻaaogaina i gaioiga taʻitasi ua mamanuina ina ia mafai ai ona faʻateleina le galuega autu ua tofia i le iloiloina o tulaga o le faagasologa.O le talosaga o loʻo faʻatonutonuina i totonu o le faleoloa vali.

 

O le faʻagasologa o loʻo i luga o se faiga faʻapipiʻi 3-ofuofu poʻo 4-ofu tele e masani ona faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o paneta i fafo o taavale, ma o le ata faʻapipiʻi na faia i faiga taʻitasi o loʻo faʻaalia ai galuega o le a faʻamatalaina mulimuli ane ma faʻamautu le lelei o le ufiufi o taavale e avea o se faʻamalamalamaga. faiga fa'apipi'i.I loli ma taʻavale mama, e iai mataupu e faʻaogaina ai se faiga faʻapipiʻi lua-ofuofu lea e faʻaaogaina ai se laasaga vavalalata mai le laasaga faʻapipiʻi.E le gata i lea, i totonu o taavale maualuga, e mafai ona ausia le lelei sili atu e ala i le faʻaogaina o le vaeluaga poʻo le pito i luga faalua.

E le gata i lea, talu ai nei, o se faʻagasologa mo le faʻaitiitia o le tau o le ufiufi e ala i le tuʻufaʻatasia o le ogatotonu ma le pito i luga o le faʻaogaina o faiga faʻapipiʻi ua suʻesuʻeina ma faʻaaogaina.

- Fa'agasologa o togafitiga i luga: E fa'aleleia ai le puipuia o le 'ele e ala i le taofiofia o le fa'aleagaina o le u'amea ma fa'amalosia le pipii i le va o le pito i lalo (ele'ele'ele'ele) ma le mea (mea fa'avae).I le taimi nei, o le zinc phosphate o le vaega autu lea o le ata tifaga, ma o le togafiti togafitiga e masani lava ina ia mafai ai ona lava le togafitia o vaega ma fausaga faigata.Aemaise lava, mo le cationic electrodeposition, uamea e pei o Fe, Ni, ma Mn e ese mai i le Zn o loʻo faʻafefiloi i totonu o le ufiufi e faʻaleleia atili ai le faʻafefeteina.

 

- Fa'apipi'i fa'a'ele'ele (fa'ailoga fa'aeletise fa'ameamea Cathion): O le fa'apalapala lalo e fa'asoa ai le galuega puipuia o le 'ele.I le faaopoopo atu i mea sili ona lelei anti-ele, cationic electrodeposition vali e faavae i le epoxy resin ei ai tulaga lelei i lalo o taavale.① E leai se elution o le zinc phosphate togafitia ata i le taimi e faʻapipiʻiina ai le eletise.② Aafiaga faʻalavelave o le faʻaleagaina ona o le faʻavae i totonu o le resini fausaga ③ Mea sili e teteʻe i le ele ona o le aʻafiaga o le faʻapipiʻiina ona o le maualuga o le alkali tetee o le epoxy resin.

1) Tulaga lelei o le cationic electrodeposition

* E oo lava i foliga lavelave e mafai ona ufiufi i se mafiafia ata tifaga tutusa

* Tulaga lelei i totonu i vaega lavelave ma sooga.

* Otometi vali

* Faʻafaigofie le tausiga ma le puleaina o le laina.

* Lelei lelei galuega vali.

* UF tapuni tapuni vai e mafai ona fa'aogaina (fa'aitiitia le pa'u o le vali ma fa'aitiitia le fa'aleagaina ole suavai leaga)

* Maualalo mea soli ma maualalo le eleelea o le ea.

* O se vali e faavae i le vai, ma e itiiti le lamatiaga o se afi.

2) Cationic electrodeposition vali: I se tulaga lautele, o se resin polyamino maua e ala i le faaopoopo muamua i amine quaternary i se resin epoxy.E fa'apa'u'ese i le acid (acetic acid) ina ia mafai ai ona solu i le vai.E le gata i lea, o le auala faʻamalolo o le ata faʻapipiʻi o se urethane crosslinking reaction type e faʻaaoga ai le Isocyanate Block e fai ma sui faʻamalolo.

3) Faʻaleleia le galuega o le vali eletise: E salalau atu i le lalolagi atoa e pei o se taʻavale taʻavale, ae o suʻesuʻega ma atinaʻe o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia e le gata i le anti-corrosive quality o le taavale atoa ae faʻapea foʻi le lelei o le faʻamaʻiina.

* Galuega puipuia le ele/ puipui puipui

alu.Faʻatoʻa faʻapipiʻiina meatotino, teteʻeina o soʻotaga, teteʻe faʻafefe

oe.O le ie ele o le ie afu (fa'apipi'i e tete'e vai, fa'avili-tete'e)

fai.Fa'ama'a'a maualalo (Fa'aleleia le tete'e o le 'ele o vaega fa'apipi'i pa'u, ma isi.)

* Galuega fa'alelei/teuteu

alu.O mea faʻapipiʻi o le paʻu uʻamea gaoa (saoao i le faʻaleleia o le lamolemole ma le iila, ma isi)

oe.Tete'e samasama (fa'alavelaveina le samasama o le ie pa'epa'e pito i luga)

- peleue Intermediate: O le peleue vavalo e faia se vaega fesoasoani e faʻateleina ai le galuega puipuia o le ele o le undercoat (electrodeposition) ma le galuega faʻapipiʻi o le pito i luga, ma ei ai le galuega o le faʻaleleia o le lelei o le vali o le ata atoa.E le gata i lea, o le faʻagasologa o le faʻaogaina o le vaeluaga o loʻo fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻaletonu o le ufiufi ona e aofia ai faʻaletonu le maalofia o le pito i lalo (scratches, adhesion pefu, ma isi) i se vaega i le laina ata vali.

O le vali vaeluaga o se ituaiga e fa'aogaina ai le pa'u polyester e leai se suau'u e fai ma pa'u fa'avae ma fa'amaloloina e ala i le fa'aofiina o le melamine resin ma le urethane talu ai nei (Bl).Talu ai nei, ina ia faʻaleleia atili le teteʻe o le tipi, e faʻapipiʻiina i nisi taimi i le susu i luga o le susu i le ogatotonu muamua o le faagasologa.

 

1) Maumau o le peleue vavalo

* Tete'e vai: maualalo mitiia ma taofiofia le tupu mai o mafo

* Tete'e fa'afefe: Fa'asa'o le malosi o le a'afiaga pe a togi le ma'a ma fa'aitiitia ai le fa'aleagaina o le ata fa'apipi'i e o'o atu i le leo ma taofia ai le tupu mai o le pala.

* Tete'e o le tau: Fa'aitiitia le leaga ona o ave o le UV, ma taofia ai le pa'u o le peleue pito i fafo.

2) galuega fa'apipi'i o ofu vavalo

* Meatotino lalo ifo: E saofagā i le faʻalelei o le pito i fafo ua maeʻa e ala i le ufiufiina o le faʻafefe o luga ole paʻu eletise.

* Solvent resistance: E ala i le taofiofia o le fula ma le faʻamavaeina o le peleue vavalo e faʻatatau i le solvent o le peleue pito i luga, e maua ai le maualuga o le eseesega o foliga vaaia.

* Fetuuna'iga lanu: O le peleue ogatotonu e masani ona efuefu, ae talu ai nei e mafai ona faʻaoga se peleue pito i luga ma mea maualalo e natia e ala i le valivali (faʻailoga lanu).

3) Vali vavalo

* Uiga e manaʻomia mo le ofu vavalo: teteʻe taʻavale, mea lilo faʻavae, faʻapipiʻi i ata eletise eletise, lamolemole, leai se malamalama, pipii i luga o le peleue, faʻamaʻi faʻaleagaina.

- Laupee: O le galuega sili a le pito i luga o le tuʻuina atu lea o mea teuteu ma puipuia ma tausia.O loʻo i ai mea lelei e pei o le lanu, faʻalelei luga, susulu, ma le lelei o ata (mafai ona faʻamalamalamaina le ata o se mea i totonu o le ata tifaga).E le gata i lea, o le mafai ona puipuia ma tausia le matagofie o ia taavale mo se taimi umi e manaʻomia mo le peleue pito i luga.

- Laupee: O le galuega sili a le pito i luga o le tuʻuina atu lea o mea teuteu ma puipuia ma tausia.O loʻo i ai mea lelei e pei o le lanu, faʻalelei luga, susulu, ma le lelei o ata (mafai ona faʻamalamalamaina le ata o se mea i totonu o le ata tifaga).E le gata i lea, o le mafai ona puipuia ma tausia le matagofie o ia taavale mo se taimi umi e manaʻomia mo le peleue pito i luga.

 

1) O le ofu pito i luga: O lanu e faʻavasegaina e tusa ai ma le faʻavae o le pigmenti o loʻo faʻaaogaina i le vali, ma e tele lava ina vaevaeina i le lanu mica, lanu uʻamea ma le lanu malosi e faʻatatau i le faʻaogaina o pigments flake e pei o paʻu o le alumini paʻu.

* Tulaga lelei: lamolemole, susulu, manino, lagona fanua

* Malosi: faʻaleleia ma le puipuiga, suiga o lanu, faʻafefe

* Faʻapipiʻi : Toe faʻapipiʻi, faʻapipiʻi 2 leo, faʻapipiʻi ma le ala

* Solvent tetee

* Tete'e i vaila'au

* Tulaga lelei: tete'e fufulu ta'avale, tete'e timu acid, tete'e ta'ape

2) Vali fa'alesiosiomaga

   * High Solid: O le vali maualuga lea e tali atu i tulafono a le VOC (Volatile Organic Compounds), ma o se ituaiga e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le solvent organic faʻaaogaina.O lo'o fa'aalia i lagona lelei o le fanua ma le fa'aaogaina o resini maualalo mole-mamafa.

* Water Bome Type (vali fa'avae vai): O se vali lea e fa'aitiitia ai le aofa'i o so'o so'o fa'aaogaina ma fa'aoga vai (vai mama) e fai ma vali manifinifi.I le avea ai o se uiga, e manaʻomia se fale faʻavevela (IR_Preheat) e mafai ona faʻafefe vai i le faʻagasologa o ata vali, o lea e manaʻomia ai le toe faʻaleleia o fale, ma e manaʻomia foʻi e le sprayer se auala eletise mo le vali vai.

3) Vali aoga

* CCS (Complex Crosslinking System, lavelave crosslinking type paint): O se ituaiga o urethane (isocyanate) poʻo le silane resin lea e sui ai se vaega o le melamine resin, lea e faigofie ona afaina i timu acid i le acrylic / melamin resin system, ua suia. , ma faʻaleleia le malosi o le acid ma le maoaʻe.

* NCS (New Crosslinking System, New Crosslinking Type Paint): O vali e le o se melamine e faia e le acid-epoxy curing i luga o le resin acrylic.E sili ona lelei le tete'e o le acid, tete'e masi, ma tete'e pisia.

- Fa'apipi'i le fa'aogaina o le peleue pito i luga: Ina ia mafai ona maua le toe fa'aleleia lelei o le peleue pito i luga, e mana'omia le vali lelei (atomization, flowability, pinhole, lamolemole, ma isi).Mo lenei mea, e taua le fetuutuunai o le amio viscosity i le tele o ata tifaga faiga mai le valiina i le taoina ma le malo.O tulaga o le siosiomaga vali e pei o le vevela, susu, ma le saoasaoa o le matagi o le fale vali o ni mea taua foi.

1) Viscosity o resin: mamafa mole, fetaui (solubility parameter: tau SP)

2) Pigment: suauʻu absorption, pigment concentration (PWC), faʻasalalau le tele o vaega

3) Faʻaopoopoga: sui viscous, sui faʻavasegaina, sui faʻafefe, faʻamalo lanu lanu, ma isi.

4) Fa'aola vave: fa'atonuga o vaega fa'atino i totonu o le resini fa'avae, fa'agaoioiga o sui fa'afeso'ota'i

E le gata i lea, o le mafiafia o le ata faʻapipiʻi e i ai se faatosinaga tele i le maeʻa foliga o le pito i luga.Talu ai nei, o se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e pei o le microgel e mafai ai ona ausia uma le tafe ma le faʻaleleia o meatotino, ma faʻaleleia foliga vaaia e ala i le ufiufi ata tifaga.

;

- Tete'e o le tau i luga o le ufiufi: E ui lava o taavale e faʻaalia i siosiomaga eseese, o le pito i luga e maua le gaioiga o le malamalama, vai, okesene, vevela, ma isi. O le iʻuga, o le tele o mea le lelei e tupu e faʻaleagaina ai le matagofie.

1) Fa'ailoga mata'utia

* Faʻaleagaina o le iila: O le lamolemole o le pito i luga o le ata faʻapipiʻi ua faʻaleagaina, ma faʻateleina le faʻafefe o le malamalama mai luga.O le tuufaatasiga o le resin e taua, ae o loʻo i ai foi le aafiaga o le pigmenti.

* Fa'aliga: O le lanu lanu o le ulua'i ufiufi e suia e tusa ai ma le matua o le pigmenti po'o le resini i totonu o le ata fa'apipi'i.Mo le fa'aogaina o ta'avale, e tatau ona filifilia le pigmenti e sili ona fa'afeagai ma le tau.

2) mea fa'ainisinia

* Ta'eta'e: O ta'eta'e e tupu i luga o le fa'alava o le fa'afu'efu po'o le ata atoa o le fa'apipi'iina ona o suiga i mea fa'aletino o le ata fa'apipi'i ona o le photooxidation po'o le hydrolysis (fa'aitiitia le fa'aumiumi, pipi'i, ma isi) ma le fa'alavelave i totonu.Aemaise lava, e foliga mai e tupu i totonu o se uʻamea manino faʻapipiʻi ata, ma faʻaopoopo i le fetuunaiga o le faʻapipiʻiina o mea faʻapitoa faʻapitoa o le tuufaatasiga o le resini acrylic ma le fetuunaiga o le faʻapipiʻiina o mea faitino, le faʻaaogaina o se ultraviolet absorber ma se antioxidant. e aoga.

* Peeling: O le ata faʻapipiʻi o loʻo paʻu se vaega ona o le faʻaitiitia o le faʻapipiʻiina o le ata faʻapipiʻi poʻo le faʻaitiitia o meatotino rheological, ma le gaioiga a le malosi mai fafo e pei o le faʻafefe poʻo le vibration o maʻa.

3) fa'alavelave fa'apitoa

* Fa'aleaga pisia: Afai e pipii i luga o le ata o lo'o ufiufi ai le sua, tino o iniseti, po'o le timu oona, o le a pisia le vaega ma fa'alilolilo i ni ila.E mana'omia le fa'aogaina o se pigmenti e tete'e, alkali-tete'e ma resini.O se tasi o mafuaʻaga e faʻaaogaina ai le peleue manino i le lanu uʻamea e puipuia ai le paʻu alumini.

- Lu'itau i le lumana'i o le ofu pito i luga: O le matagofie ma le mamanu o loʻo faʻateleina ma sili atu ona taua i le faʻaleleia o meatotino faʻapisinisi o taavale.A o tali atu i le faʻavasegaina o manaʻoga ma suiga i mea e pei o palasitika, e tatau ona tali atu i manaoga faʻaagafesootai e pei o le faʻaleagaina o le siosiomaga faʻaalia o taavale ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le ea.I lalo o nei tulaga, o loʻo faʻatalanoaina ni ofu pito i luga mo le isi taavale.

 

Se'i o tatou va'ava'ai toto'a ile faiga masani ole vali ta'avale ma va'ai po'o fea le vevela ma le tele o felauaiga e taua tele.O le faiga masani o le valiina o taavale e fa'apea.

① muai togafiti

② Electrodeposition (ofuofu lalo)

③ Ata fa'amaufa'ailoga

④ I lalo o le ufiufi

⑤ vali vali

⑥ Anti-Chip Primer

⑦ Fa'amatalaga

⑧ Ofu pito i luga

⑨ Aveese pona ma polesi

O le gaosiga o taavale e tusa ma le 20 itula, o le 10 itula, o le afa, o le faagasologa o loʻo lisiina i luga e tusa ma le 10 itula.Faatasi ai ma i latou, o faiga pito sili ona taua ma taua o le muaʻi togafitia, faʻapipiʻi eletise (faʻapipiʻi lalo), faʻapipiʻi muamua, ma le ufiufi pito i luga.Sei o tatou taulai atu i nei faiga.


Taimi meli: Nov-08-2022