fu'a

O le a le ata vali falegaosimea ma le auala e faʻaoga ai le vali (2)

https://www.ispraybooth.com/pretreatment-and-electrocoating-process/

1. Togafitiga: Ina ia aveese le suauu le manaʻomia, uʻamea toega, ma le mama mai luga o le taʻavale faʻaogaina o le tino mai le fale gaosimea, o se ata phosphate zinc (3 ~ 5).) e fa'aoga i luga ole tino e fa'atuputeleina ai le pipii i le taimi ole fa'apipi'iina (electrodeposition).faiga.Mo le faʻamoemoega o le puipuiga o le corrosion o le tino o le taavale.

- Faʻamamāina: A maeʻa ona faʻapipiʻi le tino, e fufulu i le vai aʻo leʻi faʻafefeteina autu.

- Fa'agata autu: Ave'ese le suau'u mai le tino o le ta'avale.

- Fufulu tulaga: O se vailaau togafitiga ma le titanium e avea ma vaega autu, fatuina se numera tele o colloids i luga o le uʻamea e faʻateleina ai le gaioiga mo le faia o se ata tifaga zinc phosphate e maua ai tioata lelei ma mafiafia.

- Ata o le phosphate Zinc: E fa'aogaina le ata o le zinc phosphate e fa'amalosia ai le pipii o le pito i lalo ma fa'alavelave ai le fa'aleagaina.

1) O le togitogiga e amata i le anode vaega o le u'amea i le fofo faʻapipiʻi

2) Faʻalagolago i le faʻaleagaina o le taimi nei, o loʻo faʻaumatia cations i le cathode, ma o le pH o le atinaʻe e siitia.

3) O le Colloid i luga o le tino ua avea ma nucleus ma tioata

- Ogaumu mago vai: O le faagasologa o le aveesea atoatoa o le susu mai le mea'ai pe a mae'a le fa'agasologa muamua o togafitiga.

Fa'aliliuina o le vevela ma fa'agogo ile fa'amago lima

※ Feavea'i vevela ma fa'agogo ile fa'agogo lima

A uma ona ufiufi le tino i se ata o le zinc phosphate ( ), fufulu i le vai ma faʻamago i le lima.O le fa'amagoina o lima o se faiga e aveese atoa ai le susū mai le mea e fa'apipi'iina ma fa'atino ai le isi faiga vali.Si'i i luga le vevela e fa'amama ai le susu e ala i le fa'afefe.Fa'agogo (evaporation) o se fa'alavelave e tupu pe a la'ititi le vevela o le mea fa'afeso'ota'i nai lo le mea fa'apuna ma maualalo ifo le mamafa o le ea nai lo le mamafa o le ausa.suiga vaega o le a tupu.O le vevela ma le taimi e manaʻomia mo le ogaumu faʻamago lima e eseese e faʻatatau i meafaitino, mafiafia, ma foliga o le mea e ufiufi.E masani lava, 10 minute i le 120 ~ 150 ℃ e masani, ma o le mafuaʻaga o le siitia o le vevela o le faʻateleina lea o le mamafa o le vai e fetaui ma lena vevela ma faʻamago vave e ala i le tuʻuina atu o le malosi o le vevela.I le taimi nei, e le tatau ona i ai se uʻamea poʻo se vailaʻau faʻasolosolo ona o le vevela.
1,Electrodeposition faiga: O se fa'agasologa o le faia o se ata fa'apipi'i i totonu/i fafo o le tino o le ta'avale e ala i le fa'aogaina o le electrophoresis e ala i le eletise pe a uma ona fa'atofuina le tino o le ta'avale i le vali eletise, mo le fa'amoemoe e puipuia ai le pala o le tino o le ta'avale.

Vale Vale
- Electrodeposition: Electrodeposition vali o se faiga vali lea e faʻapipiʻi eletise ai le vali e ala i le faatofuina o le tino o le taavale i se vai vai vali ma tafe le anode poʻo le cathode i totonu o le tino o le taavale.Ae ui i lea, o se auala talafeagai mo le gaosiga tele, ma e faigata ona toe vali pe a faʻapipiʻi le ata faʻapipiʻi ma e le tafe le eletise.
- DI fufulu
- Ogaumu Fa'amago Electrodeposition: Mo cationic electrodeposition coatings, lea e masani ona faʻaaogaina, o se ogaumu faʻamago vevela e faʻaaogaina aua o le ata na teuina i luga o le mea e faʻafefeteina e ala i le faʻafefeteina o le vevela e ala i le faʻaogaina o le vevela (curing thermal).O le vevela ma le taimi e manaʻomia mo le faʻamalolo vevela e eseese e faʻatatau i mea, mafiafia, ma foliga o le mea e ufiufi.I le tulaga o se mea e ufiufi manifinifi, o le vevela o le luga o le 200-210 ° C ma le vevela o le ogaumu faʻamalolo e 210-230 ° C, ma o le taimi faʻamafanafana e masani lava 20-30 minute i le aofaʻi mo le 10 minute pe sili atu mo le taimi faʻamafanafanaina o le mea e faʻapipiʻiina ma 200-210 ° C taimi taofi.
- Fa'aliga fa'aeletise: oloina vaega talatala ma fa'aoso o le pito i luga ina ia lamolemole.

Electrodeposition
2. Vale Vali: O le faagasologa lea o le faʻaaogaina o vali, lea e masani ona taʻua o se faʻamuamua.E faʻamamāina luga ina ia pipii lelei le peleue pito i luga ma faia se sao i le faʻaleleia atili o le faʻafefe.Ou te faʻaaogaina se lanu eseʻese mo le ogatotonu e fetaui ma le lanu o le peleue pito i luga.
Vale Vale

- Fa'agasologa vavalo

- Ogaumu fa'agogo feololo
3, ofu pito i luga: O le faʻagasologa o le faʻaogaina o le lanu vaʻaia o le taavale ma faʻamaeʻaina i vali manino.Talu ai nei, ona o tulafono faatonutonu o le siosiomaga, ma isi, o vali faʻalelei (maualalo mea e maua ai mea e maua ai) o loʻo faʻaaogaina malie.E manino pe a uma le peleue pito i luga

ofu pito i luga

- faiga peleue pito i luga

- Ogaumu fa'amago pito i luga

※ Fa'aliliuina o le vevela ile fa'avevelaina/ogatotonu/pito pito i luga fa'avevela ma le ogaumu fa'amago

I totonu o le ogaumu faʻamago, e faʻafeiloaʻi le vevela i luga o le ata vali i ni auala se lua.

Convection: Ina ia faigofie ona oʻo atu i le vevela faʻamalolo vevela o le ata faʻapipiʻi, e manaʻomia le tafe vave o le ea, ma maua ai le convection maualuga e ala i le faʻasalalauina o le ea vevela i totonu o le ogaumu faʻagogo i se saosaoa maualuga o le matagi (convection faʻamalosi).

Avela vevela: O le puipui e vevela i le tele o selau tikeri i luga aʻe o le vevela vevela o le ata faʻapipiʻi i totonu o se ogaumu faʻamago faʻapitoa, ma o le vevela vevela e tuʻuina atu i luga o le vali i le auala lava e tasi e faʻamafanafanaina ai le tino o se ogaumu.

 

 


Taimi meli: Nov-08-2022